Relaxin protiv stresa: bolesti uzrokovane stresom i alternativni načini liječenja

Relaxin protiv stresa: bolesti uzrokovane stresom i alternativni načini liječenja

Šta je stres i kako se nositi sa njim? Šta sve stres proizvodi? Kako se dijagnostikuju problemi i bira ispravno liječenje? O ovoj i mnogim drugim temama govoriće psihijatar s 30-godišnjim iskustvom, doktor medicine Elmir Agović.

– Dobar dan, recite nam šta je stres i kako se nositi sa njim?

– Stres definiramo kao skup fizičkih i psihičkih promjena koje nastaju kada vanjski i unutrašnji faktori remete fiziološku ravnotežu organizma koja je nužna za održavanje života. Nositi se sa stresom uopšte nije jednostavan posao. Skoro da nema bolesti koja nije povezana i sa stresom.

– Poslednjih godina primijećen je trend porasta različitih mentalnih poremećaja?

– Savremeni način života (stalna izloženost stresu, pritisku, svakodnevnim obavezama, prevelikom broju informacija; nestabilne socio-ekonomske prilike i dr.) i sve što smo maloprije kazali, značajno utječe na nastanak problema, a onda sve ide lančano.

Relaxin protiv stresa: bolesti uzrokovane stresom i alternativni načini liječenja

– Moram da kažem da većina zna za sve što ste naveli, ali ipak ne uspijeva otkloniti stres. Naslikali ste prilično mračnu sliku. Može li se ta situacija nekako izmijeniti?

– Upravo to je jedan od razloga zašto je stres danas problem broj 1. Mi smo samo kazali neke detalje i iskreno, bez da prepadam nekoga, slika je vjerovatno još mračnija od ovoga što smo naveli jer, ne zaboravimo, kancer se hrani stresom – stres je gorivo za sve loše što može organizam da spopadne.
Međutim, nedavno je međunarodno društvo alternativne medicine izmijenilo i kreiralo novu koncepciju borbe protiv stresa. Ona objedinjuje sve oboljele sa problemima nezavisno od karaktera bolesti ili njenih uzroka. Drugim riječima, utvrđeno je “univerzalno” liječenje.

– Kakvo je to liječenje?

– U rješavanju navedenih problema, dobro se pokazala fitoterapija. Moja praksa je pokazala da je to danas najučinkovitiji način liječenja.

– U čemu je suština novog načina liječenja?

– Fitoterapija je zasnovana na prirodnim preparatima bez steroida, hormona ili antibiotika. Upotreba prirodnih komponenata s važnim izborom vitamina i mikroelemenata ne šteti drugim sistemima organizma. Fitoterapija ne utiče direktno na problem na način da vam trenutno olakša stanje kao neki medikamenti, nego je bazirana na ojačavanju vašeg organizma kako bi se sam nosio sa problemom. Vi kada koristite neku terapiju imate djelovanje dok to koristite, ali to ne rješava dugoročno probleme. Nova metoda omogućava da pomognete svom organizmu da sam rješava svoje probleme. Rezultati nisu momentalni, ali daju najbolje benefite na duge staze.

– Mogu li se bez ljekarskog recepta koristiti takvi preparati?

– Mnogi bolesnici se liječe jakim lijekovima protiv stresa, za smirenje i sl. Takva upotreba, posebno bez savjeta liječnika, samo pogoršava situaciju. Posljedice se ne mogu predvidjeti. Od hormonskih poremećaja pa do onih najgorih stvari. Medjutim, fitopreparati se mogu koristiti bez ljekarskog recepta. Oni ne štete zdravlju, štaviše, ojačavaju imunitet i u 99% slučaja su bez nuspojava.

– Možete li da nam preporučite fitopreparate za liječenje u kućnim uslovima?

– Na spisku mojih favorita prvo mjesto zauzima Relaxin . Odabrao sam ga iz nekoliko razloga. Prvo, prirodan je i za samo jedan tretman poboljšava stanje. A drugo, nema neželjenih posljedica i ojačava imunitet koji je važan za brzo ozdravljenje. A treće, može se koristiti i preventivno.
Klasični preparati za imunitet, umrtvljuju opšti imunitet. Zato treba piti imunomodulatore. Relaxin samostalno ispunjava tu funkciju. Što manje medikamenata dođe u organizam, manje se negativno djeluje na jetru, srce i bubrege.

Relaxin protiv stresa: bolesti uzrokovane stresom i alternativni načini liječenja

– Kako se koristi ovaj proizvod?

– Veoma lako. 1 čajnu kašiku čaja prelijte sa 200 ml vrele vode. Poklopite da odstoji 30 minuta. Procijedite čaj i pijte ga. Čaj treba piti po jednu šolju 2-3 puta dnevno tokom 2-3 mjeseca.

– Koristite li ga vi u svojoj praksi?

– Pa naravno! Relaxin je već sada pomogao mnogima Efekti se osete već nakon prve sedmice Za jedan tretman 90% osoba skoro da u potpunosti riješi svoje probleme.

– Hvala vam za detaljni intervju. Uopšteno, koje preporuke možete da date za borbu protiv stresa?

– Zadovoljstvo je obostrano. Što se posljednjeg pitanja tiče, treba se pravilno hraniti, riješiti se štetnih navika, kretati se više, kontrolisati težinu, pritisak, nivo šećera, izbjegavati nekontrolisanu upotrebu lijekova štetnih za jetru: lijekova za smirenje (osim ako ih je propisao liječnik), nastojte da imate pozitivan stav. I, naravno, koristiti Relaxin . On pomaže da se izbjegnu ozbiljniji problemi koji dolaze sa stresom. I zapamtite, da se simptomi ne bi vratili, prevencija je obavezna. Može se sprovoditi 2-3 puta godišnje. Ako imate ikakve sumnje, ne gubite vrijeme! Blagovremeno liječenje je zalog brzog ozdravljenja.

NARUČITE ODMAH

Komentari:

Imam jako stresan posao. Nisam mogao normalno raditi i živjeti. Pio sam tablete, ali mi nisu pomagale. Problem je bio sve veći. Doktor mi je savjetovao i grupne terapije. Ali dok sam čekao da stignem na red, žena je našla Relaxin . Pio sam ga mjesec i po dana i mogu Vam reći da sam mnooogo smireniji. Nisam ni primijetio kako se to dogodilo. Osjećam se fantastično.

Ferid

Uspio sam se zauvek rešiti anksioznosti. I sve to zahvaljujući ispravnom lečenju. Tu veliku zaslugu ima moja doktorka. Ona mi je preporučila preparat – Relaxin . Koristio sam ga 2 puta dnevno. Postepeno se stanje normalizovalo. Možda Vam deluje glupo ali samo došao u fazu da ne smem ništa uraditi, bojao sam se svake odluke. Prošlo je već pola godina nakon terapije. Povratka bolesti nije bilo. Sve je dobro.

Fejzo

Već 10 godina imam problem sa stresom. Postao je hronična bolest. Stalno sam pila razne tablete i išla na preglede. Ali nije mi uspijevalo rješiti se ove bolesti. Prijatelji su mi savjetovali dobrog liječnika i on mi je preporučio Relaxin . I život mi se promjenio! Glavobolje nema, koncentracija odlična, disanje bez problema. Žao mi je što sam tako dugo pila te štetne lijekove. Da sam odmah počela s pravilnim liječenjem, ne bih imala problem s jetrom. A glavno je što sad nemam problem s stresom. Veoma sam zadovoljna.

Ana

NARUČITE ODMAH

Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Relaxin protiv stresa: bolesti uzrokovane stresom i alternativni načini liječenja
Samo do 05:06:23Postoji popust od 50% Kupujte sa popustom